Aktuality
Prague Coffee Festival
Tento festival se pořádá každý rok, letos byl v prostorách Holešovické tržnice a byl nadupaný různými pražírnami ať už českými nebo zahraničními.
Jako každý kávový festival tak i tento byl plný přednášek, workshopů a nechybělo ani skvělé jídlo a pití. My jsme nezůstali jen u našeho stánku, ale zamířili jsme ochutnat i dobroty, které dovezly ostatní pražírny. Nejvíc nás zaujala Etiopie na espresso mlýnku pražírny The Roses a další v pořadí bylo espresso od Beansmith, které vždy rádi vidíme.
My jsme vytáhli zejména naše novinky. Na espresso mlýncích jsme měli lehce konzervativnější Brazílii a sladce ovocitou Etiopii, ale z čeho byli všichni, co se u nás zastavili nadšení? Z našich káv na filtru.
Úplnou novinkou byla Keňa Muburi PB, označení PB je označení zrn, které je specifické právě pro zmíněnou Keňu. Tyto zrna poznáte na první dobrou, jsou totiž spíše jako kuličky. V kávové třešni jsou obvykle zrna dvě, ale u PB vyroste pouze jedno a vyznačuje se zejména sladkou chutí. Dalším favoritem byla Kolumbie El Agrado a již známý farmář Sebastian Ramirez s jeho macerovanými kávami. My jsme na festival vzali Red Fruit, kde farmář použil jahody.
Celý festival nás nabyl neskutečnou energií a pokud jste tento festival nestihli, nezoufejte! Kávu můžete samozřejmě ochutnat i v naší pražírně nebo si ji zakoupit na eshopu.
Kde se uvidíme příště? Už teď se připravujeme na FOR GASTRO & HOTEL 2024 v rámci kterého bude probíhat roasting championship a coffee in good spirits championship. Těšit se můžete samozřejmě taky na další kávové přírůstky, které pro vás už teď testujeme.